Bugün
Sağlık
12 Mart 2023 - 19:05

Girdiği eve doktor uğramıyor: Bu iksir bağışıklık sistemini zımba gibi yapıyor!

12 Mart 2023 - 19:05

Güçlü bir bağışıklık sistemi, diğer adıyla immün sistem, sizi bulaşabilecek enfeksiyonlardan ve grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korur. Hatta vücudu kanser hücrelerinden bile koruyan bu savunma kalkanını ise tükettiğiniz gıdalarla çelik gibi yapmanız mümkündür.

TAKİP ETTAKİP ET

Hastalıklara karşı korunmak için, en önemlisi sağlıklı ve dengeli beslenmektir. Özellikle protein ve vitaminlerle dolu bir beslenme şekli tercih etmek, bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük rol sahibidir. Öyleyse gelin vücudu formatlayan bu besinlerin neler olduğuna birlikte bir bakalım.

TAVUK ÇORBASI

Tavuk çorbası; protein ve demir açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Bu besin bağışıklığınızı güçlendirerek vücudunuzun griple daha iyi savaşmasını sağlayabilir. Aynı zamanda vücuttaki iltihabı kurutmaya yardımcı olabilir.

ET SUYU

Et suyu, antioksidanlar açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle boğaz ağrınız var ise, ağrıları yatıştırır ve tıkalı burnu temizlemeye yardımcı olur. Hasta olduğunuzda et suyundan mutlaka tüketin. Hatta dondurucuda, kaplara ayırarak saklamayarak gerektiğinde de tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR